30 iulie 2008

nu alerga dupa carutza care nu te asteapta

........asta e o vorba din batrani care mare lucru spune....e ca si cum ai alerga sa prinzi 9*le cand de fapt tu tre' sa meri in grigorescu...itzi trebe', sa zicem 30*ul nu 9..
dar inevitabil cu totzii ajungem sa alergam dupa ceva ce nu ne asteapta...d*aia alergi ..ca nu te astepta ..daca te*ar astepta nu ar trebui sa alergi...unii ar spune ca alergatul face bine la tonus...eu sunt mai sceptic...depinde cat alergi si spre ce..asha ca atentzie unde alergatzi..
in dinamica mileniului 3 e la moda sa alergam,sa nu avem veci timp, mereu traim in limite de timp."nu pot azi maine am u deadline" devine cea mai plauzibila scuza...si aici se naste confuzia mea ...am prieteni intre gushteri care inainte de un examen ,de o licentza sau de o zi lunga de munca, reuseau mereu sa isi faca timp de un ceai pana dimineatza devreme, de un mic circ prin hasdeu, de o plimbare romantica pe langa ghena caminului cu sticla de skol in bratze(asta ptr cei care aveau usile inchise, se stiu ei, veritabili spiderman*i ai caminului)...cum oare faceau asta?
ce ii deosebeste pe acestia de cei care "maine", "peste o ora" sau "nu am timp", ii limiteaza...hey asta e raspunsul..gushterii nu au limite si nu se lasa limitatzi..(doamna admina poate confirma :D).
....nu ma intzelegetzi gresit.limitele sunt ok si necesare de multe ori...insa multzi fac prostia sa si le autoimpuna, aici e mai rau..te limitezi singur..
si aici ai cam pierdut carutza care te astepta, le confunzi si alergi dupa shtrafurile alea cu acoperish cand de fapt itzi trebe o carutza normala caci ea te va duce la destinatzie..
acum esti mohorat, nefericit nici linistit nici obosit, traind intre piste de alergat...in loc sa alergi ,mai intai alege, dar alege cu cap carutza in care sa te urci,,,si apoi fugi cat te tzin picioarele dupa ea...
multzumesc gushterilor care m*au invatzat sa nu fiu limitat si sa am timp ptr orice...

24 iulie 2008

let me see how u shine your light

...............shine your light...
primul lucru pe care trebuie sa il stii e ca nu trebuie sa bagi degetele in priza,nu trebuie sa itzi dai foc, nu trebuie sa fii ceva astru ceresc ca sa stralucesti..trebuie sa FII!!
astazi mai toata lumea incearca sa faca ceva care sa atraga atentzia, care sa ii confere identitate..tu ce faci? ai un raspuns?? ar fi frumos ca macar tu sa itzi potzi raspunde la propriile intrebari.,.ar fi asha o lume fara intrebari si raspunsuri gresite...ca si cum ai avea rezolvarile subiectelor de la examen ...uni ar spune unde e farmecul,dar nu vad nimic fermecator in a ramane restant,..nu e bine sa ramai restant fatza de tine..
fiecare crede in ceva, ca e dumnezeu, allah, iubire, sticla de skol, sau in mersul pe jos toata lumea crede in ceva......tu in ce crezi..?daca stii inseamna ca deja incepi sa stralucesti, ptr ca nu exista o confuzie generala si lucrurile par sa aiba mereu un capat..deci identitatea ta te face sa shine, si asta nu e un lucru pa care sa il uitzi..
sa il luam de exmplu pe thomas.,.,cel care il stiu au remarcat ca mereu e pus pe circ,mai mereu binedispus, intotdeauna gata to shine..care e explicatzia?? cu sigurantza v*atzi intrebat..va dau eu o varianta..e gushter(si nu unu oarecare) si*a acceptat identitatea, stie cine e si asta e perfect..
acum indraznesc sa cer acelasi lucru si de la VOI..aflatzi cine suntetzi si lasatzi*ne sa va vedem cum stralucitzi...cat despre TINE..hmm...inca nu stii cat potzi da chiar si asha pot vedea cum "u shine your light"..si e ceva incredibil..
....cineva imi tot spune "let me see how u shine your light"..e o voce din capul meu(oare stii a cui este??)s*ar putea sa ii fac pe plac ..poate a trebui sa ii facem totzi pe plac ..,sa fim o lume stralucitoare!!
asha ca trezeste-te cu rugamintea mea in cap:LET ME SEE HOW U SHINE YOUR LIGHT!!

17 iulie 2008

nu va aud!

din ce in ce mai des aud numai tampenii..."am dusmani","nimeni nu ma intzelege".,"sunt gigolo",,"como se dice a roumanie"(si asta de o spune e de trei luni plecat din tzara)..lumea vorbeste mult..asta e bine..pana la urma unii clasici in viatza spun"comunicarea e legatura suprema intre suflete"..dar lumea vorbeste si prostii multe..si drept urmare legatura suprema intre suflete devine prostia?? refuz sa cred asta..asha ca va spun...nu va aud!!
....pamantul pe care stai s-a surpat..esti acum ceea ce spui ca esti?...nu uita:sub picioarele tale sta prapastia..mai esti tot tu?..ai puterea sa rezisti.??mie sincer nu imi pasa cine spui ca esti.ca esti baiatul lui tata,fata lui tata sau mama .,nu imi pasa.,.,imi pasa doar de ce cred eu ca esti,in rest ........nu te aud!!
cineva spunea despre niste oameni mari(nu inaltzi si nici gutza,vijelie sau becali)ca ingropandu-i e ca si cum ar fi semanat semintele cele mai roditoare...eu parafrazez..cunoscandu*va mi-*am cultivat semintele interioare specifice gushterilor..si ce ocazie sa cresti in spiritul gushterial,decat cu cei mai mari gushteri din lume:thomas,omu' briceag,jac cu k, teleuc, cataramix torquemada,filorattus si ...si sper ca nu se supara cei nementzionatzi ca as umple in felul asta pagini intregi..pe ei..ii aud ,ascult si intzleg..
asha ca nu imi cere sa ascult prostii,nu ma obliga sa uit ca daca te dai cu capu' de peretzi doare dar ala tot nu tace si zi-mi ceva ce ne-ar ajuta pe amandoi,ceva care sa ne apropie, care sa ne defineasca...superficialitatea nu e super, tu nu esti ceea ce vrei sa fii esti cea ce esti.,.,
gushterii stiu asta,nu uita cine sunt, ce sunt si cum sunt.nu vor sa fie altceva ci ceva..
acum ca stii astea nu itzi doresti sa fii cu noi,ca noi ?,,nu?nu va aud!!
jah jah guide and protect u!

15 iulie 2008

valoarea mea!!

am auzit azi ca statul roman atribuie mai mutzi bani ptr intretzinerea unui detzinut decat pentru suportul unui student..si asta apare ca stire inainte de admitere.ha,.,ce, vor sa ne apucam de furat, sa comitem tot felul de delicte,ca ar fi mai ok asha pentru decat ca student?? .,.,.,si asta ma pune pe ganduri...care e valoarea mea?/.
.,.,vad reclame de gen..pantofii:200 ron, costumul:400ron..zambetul de pe fatza ta cand esti refuzat in public la o cerere in casatorie..nepretzuit..si atunci ma intreb.,.,valoarea mea sta in master card?? refuz sa cred asta..nu ca as fi mai idealist,dar eu nu am master card..
deci nu e cardu'..hmm.,.ce sa fie.?.ce imi da valoare.?..nu port bijuterii sau accesorii scumpe..deci daca esti hotz..nu am nici o valoare ptr u..in schimb daca ma chemi la football..is cel mai valoros ptr u(thomas si baietzii stiu)..nu pot mantui lumea,deci daca asteptzi asta sunt inutil ptr u.,.,fara valoare,....pot sa itzi fac o bere cand esti insetat si nu ai bani(asta daca am eu bani)si atunci sunt cel mai valoros om din zona..
nu am leacul ptr cancer, sida sau prostie,deci ptr umanitate sunt un nimeni,lipsit de valoare,.....dar pe tine..te pot face sa zambesti,sa treci de unele faze napsa..si asha am valoare in ochii tai..
tot nu m-am lamurit.,.,care e valoarea mea??cine poate sa imi spuna asta..se pare ca e relativa si ca oricine poate spune" ce?" "cum esti".,.,catzi au dreptate?? asta decizi u.,.,
trebuie doar sa realizezi ce ai in substantza ta...ce vad eu asta sa vezi si u...si atunci e limpede...valoarea mea sta in mine...eu decid care e,si cum o arat..deci nu am nevoie ca statul roman sa imi trimita fonduri ptr a arata ca sunt mai valoros decat un violator in serie de copii ,sau te miri ce oameni bolnavi,cu apucaturi mai putzin ortodoxe..voi lua initziativa si voi crede ca merit mai mult,..voi cere mai mult in primul rand de la mine si apoi de la tine..prima regula a jocului:devii mai bun,jucand ca adversari mai buni..
nu crede in cei care te lipsesc de valoare,poate sunt orbi si nu vad ce tu aratzi..lumina prea stralucitoare orbeste..dar tu sa stralucesti ca mai nou avem ochelari in cazuri de gen.,.,multzam lu' nenea care i-a inventat(nu stia el ca vor deveni simbol de fitza)
eu itzi ofer credit...tu profita..dar nu o da in bara...
Shine on you crazy diamond.!!

9 iulie 2008

Viata de student dupa care vei tanji cu siguranta candva

M-am gandit sa va aduc putin din atmosfera bucuresteana, de aerul nostru de camin, de terasele busite care te scot din sarite de fiecare data cand nu gasesti un loc, de bancile bine postate langa fantanile arteziene care sunt mereu ocupate si de tot ceea ce inseamna studentul vara in Bucuresti. Pana la urma cred ca nu conteaza daca esti din Cluj sau din Bucuresti, sentimentul e acelasi.
Mare durere mare cu locurile pe vara, cine e mai norocos si cunoaste pe cineva care a stat in anul precedent poate spune ca “s-a scos”. Ei bine dar nu sunt toti atat de norocosi ca unii dintre noi :D.Cand se pune la aviz afisul cu programul de cazare e inghesuiala mare! Stai sa vezi inghesuiala la completarea cererii. Durerea mare e ca se formeaza cozile de noaptea, te trezesti dimineata la 7 si speri sa fii primul :)). Ghinion, spre surprinderea ta descoperi ca exista deja o lista pe care vei fi al cinzeci si...greu sa mai prinzi un loc, poate cu ceva noroc. Dezamagit iti suni si tu cativa prieteni si va dati intalnire la terasa in care va vedeati de obicei. Surprinzator sau nu, descoperi ca nici aici nu ai loc. Frate astia au ceva cu tine azi! Iti amintesti ca erau bancile alea din piata pe care te opreai cand ieseai de la cursuri, ar fi o idee buna...in lipsa de altceva ...merge. Resemnati va indreptati spre ele, dar vai, sunt toate ocupate !? Pfeu...e totusi una libera, repede spre ea pana nu se ocupa. Va inghesuiti toti, unii mai stau si in picioare si se incinge discutia. Aproape ca ai uitat de cate te-ai izbit astazi, ce sa-i faci... viata de student dupa care vei tanji cu siguranta candva!

7 iulie 2008

Still G.U.S.H.T.E.R

inca gushter si inca aici..de cateva saptamani lumea nu ne-a vazut,nu ne-a auzit,pare ca a uitat de noi,.,.,va intrebatzi,daca am mai intrat pe blog,daca am mai citit,ce parere am de ultimele comment-uri,.,va spun sincer..suntem aici.,.,

..johnny is the name,gushter is the way,
inca,scriu prin fum cand am idei
inca,dau cu pace catre gushterii mei
inca beau vin vodca si suc de hamei
inca, imi place sa boschetez cu ai mei
inca,agreez ideea de camin 16 si hasdeu,
inca multzumim adminei ca ne-a cazat la greu
inca, injuram portarii mereu
inca fug de ceea ce ma poate prinde
inca imi tzin gandurile ascunse in minte
inca,promovez un blog traznit
inca tzin sa ma fac usor auzit,
inca ii chem pe thomas,cataramix si briceag,
inca,nu am uitat de, dorothy ,teleuc si jack
inca astept ca voi sa cititzi si sa votatzi,.
inca sper ca ne ascultazti
inca scriu si raman aici
inca itzi cer cu gushterii un pahar sa ridici

nu uita .,.,noi suntem ceea ce suntem ptr ca asha alegem, sa fim.,.,u esti ceea ce vrei sa fii si ceea ce te simtzi..,,.indiferent ce cum ar fi.,.,suntem aici atat timp cat cineva se gendeste la asta.,.,exist atat timp cat te vei uita peste randurile astea si o clipa itzi va fulgera gandul spre mine.,.,,asha e mereu


4 iulie 2008

mai mult decat simple drumuri

daca atzi avut ocazia sa meretzi vreodata pe distantze relativ lungi cu sigurantza v-atzi dat seama ca o calatorie e mai mult decat o deplasare din punctul A catre punctul B..CFR-ul ofera posibilitatea de a invatza lucruri incredibile,de a experimenta inimaginabilul,de a vedea fantasticul,toate astea ca facand parte dintrun peisaj pe care mentalul colectiv il transforma in ceva de ordinul banalului,al unui comun incredibil..,.,
sa luam de exemplu ca studiu de caz trenul care circula pe ruta Iasi-Timisoara Nord,cunoscut prin randul profanilor in ale CFR-ului, ca "Foamea" sau "trenul Foamei"..daca te-ai grabi,ai spune ca nu e decat o calatorie lunga intre doua mari orase aflate la o distantza considerabila unul de celalalt..,.,.,.,.,.,.,.,mai mult decat gresit....................e cea mai profunda experientza spirituala pe care ai putea-o avea in efemera ta existentza.,,.
.,.,.,.,.,aici potzi trece de la o epifanie la alta la fel cum te mutzi dintr-un compartiment intr-altul..multe filme horor si-au inspirat subiectul din experientzle relatate de cei care au mai putut povesti ceea ce au vazut pe acest tren.,.,armata isi antreneaza luptatorii de elita prin calatorii succesive cu acest tren.,doar 1% supravetzuiesc..
..."Foamea" itzi dezvaluie o lume in care mirosurile sunt in cel mai fericit caz doar foarte naspa..culorile mereu inchise si dubioase(fiecare ascunzand o intreaga poveste in spate,cine?, cum?, cand ?de ce? a facut-o asha),spatziul aprtzine unui univers al claustofobilor, timpul.,.,eiii aici timpul nu exista caci nu e relevant si tinde sa se opreasca,.,de ce spun asta?.,,pai din moment ce poate schimba destine,poate distruge caractere,ma gandesc ca 14 ore de fapt sunt secole..
mereu cretini in jur,asha ii privesti pe cei din compartiment de cele mai multe ori.,,iar ei poate te vad la fel..betzivi care fac pe ei,care tzipa si se dedica total lui bachus, urmasi de generic ai maestrului gutza, babe si mosi capabili sa aduca in prezent un trecut glorios la fel de apus ca ei, copii care parca te fac sa te intrebi daca e o ideee buna sa vrei si u unu', descriu o banalitate pentru un tren,dar un soc pentru tine.,.,.
,.,aici intalnesti personajele basmelor,ale povestilor cu monstri,aici simtzi ca un film horor modern tzi se pare dragutz, aici e CRF...raiul CFR..
asha ca acum stii si u ca un drum nu e parcurgerea unei distantze ci a unei etape..de fapt viatza nu e o descriere a legilor fizicii,cumnici o calatorie nu e la fel,,.,ce putem face acum.,.,pai sa ignoram legile specifice masinilor si sa incepem sa traim ca oameni ar fi o idee..tzine cont ca ceea ce faci e mai mult decat pare...drumurile sunt mai mult decat simple drumuri..

Powered By Blogger