4 iulie 2008

mai mult decat simple drumuri

daca atzi avut ocazia sa meretzi vreodata pe distantze relativ lungi cu sigurantza v-atzi dat seama ca o calatorie e mai mult decat o deplasare din punctul A catre punctul B..CFR-ul ofera posibilitatea de a invatza lucruri incredibile,de a experimenta inimaginabilul,de a vedea fantasticul,toate astea ca facand parte dintrun peisaj pe care mentalul colectiv il transforma in ceva de ordinul banalului,al unui comun incredibil..,.,
sa luam de exemplu ca studiu de caz trenul care circula pe ruta Iasi-Timisoara Nord,cunoscut prin randul profanilor in ale CFR-ului, ca "Foamea" sau "trenul Foamei"..daca te-ai grabi,ai spune ca nu e decat o calatorie lunga intre doua mari orase aflate la o distantza considerabila unul de celalalt..,.,.,.,.,.,.,.,mai mult decat gresit....................e cea mai profunda experientza spirituala pe care ai putea-o avea in efemera ta existentza.,,.
.,.,.,.,.,aici potzi trece de la o epifanie la alta la fel cum te mutzi dintr-un compartiment intr-altul..multe filme horor si-au inspirat subiectul din experientzle relatate de cei care au mai putut povesti ceea ce au vazut pe acest tren.,.,armata isi antreneaza luptatorii de elita prin calatorii succesive cu acest tren.,doar 1% supravetzuiesc..
..."Foamea" itzi dezvaluie o lume in care mirosurile sunt in cel mai fericit caz doar foarte naspa..culorile mereu inchise si dubioase(fiecare ascunzand o intreaga poveste in spate,cine?, cum?, cand ?de ce? a facut-o asha),spatziul aprtzine unui univers al claustofobilor, timpul.,.,eiii aici timpul nu exista caci nu e relevant si tinde sa se opreasca,.,de ce spun asta?.,,pai din moment ce poate schimba destine,poate distruge caractere,ma gandesc ca 14 ore de fapt sunt secole..
mereu cretini in jur,asha ii privesti pe cei din compartiment de cele mai multe ori.,,iar ei poate te vad la fel..betzivi care fac pe ei,care tzipa si se dedica total lui bachus, urmasi de generic ai maestrului gutza, babe si mosi capabili sa aduca in prezent un trecut glorios la fel de apus ca ei, copii care parca te fac sa te intrebi daca e o ideee buna sa vrei si u unu', descriu o banalitate pentru un tren,dar un soc pentru tine.,.,.
,.,aici intalnesti personajele basmelor,ale povestilor cu monstri,aici simtzi ca un film horor modern tzi se pare dragutz, aici e CRF...raiul CFR..
asha ca acum stii si u ca un drum nu e parcurgerea unei distantze ci a unei etape..de fapt viatza nu e o descriere a legilor fizicii,cumnici o calatorie nu e la fel,,.,ce putem face acum.,.,pai sa ignoram legile specifice masinilor si sa incepem sa traim ca oameni ar fi o idee..tzine cont ca ceea ce faci e mai mult decat pare...drumurile sunt mai mult decat simple drumuri..

6 comentarii:

Catarama spunea...

Foamea.... cunoscatorii o cunosc si nu vor sa vorbeasca despre asta......
mie greu si mie sa spun ceva despre asta... distanta desi e mica (intre Deva si Cluj) pare ca e parcursa intro eternitate... ai noroc daca poti dormi ...... totusi in foame... timpul se dilata...... take care and always watch your back

Lush spunea...

Vai tinerilor...eu de fiecare data cand ma duc acasa, am 8 dus si 8 intors, total 16 ore in "Trenul foamei". De aia ma duc rara acasa. dar as putea sa scriu, totusi, o carte cu povesti din acest tren. Actorii, desi nu imi place sa recunosc, is in proportie de 90%, moldoveni. Si CFR-ul contribuie actiov la renumele trenului. Cred ca pe aceasta ruta is cele mai vechi, jegoase, ponosite trenuri!

Anonim spunea...

iiiioooiii blog despre trenuri :)))
asta da blog :))
da pot povesti si eu destule de prin trenuri :) de-ar contribui toata lumea cu cate o poveste :)) ..oare unde 'om ajunge? sa luam de exemplu dinstanta ditre Mangalia si Oradea :)) sau sa fie cap de linie Satu Mare :)

Teliuc 'omul fereastra' spunea...

Vorbe marete, asa e coleg gushter..cunosc prin ce ai trecut pentru ca am trecut in nenumarate randuri si eu..acelasi trec ..cam aceeasi distanta..nebanuite sunt caile Domnului :P...

Teliuc 'omul fereastra' spunea...

Vorbe marete, asa e coleg gushter..cunosc prin ce ai trecut pentru ca am trecut in nenumarate randuri si eu..acelasi trec ..cam aceeasi distanta..nebanuite sunt caile Domnului :P...

Teliuc 'omul fereastra' spunea...

Vorbe marete, asa e coleg gushter..cunosc prin ce ai trecut pentru ca am trecut in nenumarate randuri si eu..acelasi trec ..cam aceeasi distanta..nebanuite sunt caile Domnului :P...

Powered By Blogger